Şarap Evi Açmak
23-12-2005 13:41   [ Yok say ]  
Üstat
RankRankRankRank
Toplam Mesaj:  5044
Katıldı  2008-10-12

merhabalar,
öncelikle böyle yararlı bir site icin çok teşekkur ederim… umarım hep güncel kalır.

benim öğrenmek istedigim konu şarap evi ile ilgili. sarap evi nasıl acılır? nerelere basvururuz? ne gibi işlemler yapılır?

eger bu konuda bilgisi olan arkadaslar ve hatta sarap evi sahipleri varsa bilgilerini bizden esirgemezlerse cok sevinirim…

sarap tadında günler dilerim…
tesekkurler…

(JavaScript must be enabled to view this email address)    adresinden bana ulasabilirsiniz.

28-01-2006 02:21   [ Yok say ]   [ # 1 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Bu konuda şirinceyi bizzat ziyaret etmenizi öneririm
İzmirde küçük ve şirin bir şarap köyü...Bir çok da şarap evi var.Size gerçek anlamda yardım edebileceklerini düşünüyorum…

Gönderen:sinem

29-01-2006 18:04   [ Yok say ]   [ # 2 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

merhaba.
Sirincede sarap evleri var ama orada sarak yok. neden derseniz? sarap nedir!? üzüm suyundan yapilan bir ickidir. orada herbir icki meyve suyundan yapilmaktadir ve bunlara biz ancak cider deye biliriz

Gönderen:anuar

11-02-2006 14:23   [ Yok say ]   [ # 3 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

şarap evi açmak ile ilgili sitenize gelen cvapları benim e-mail adresime gönderebilirmisiniz, çok sevinirim.

Gönderen:nurhan

21-02-2006 00:56   [ Yok say ]   [ # 4 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

Şarap evi açmak için:
1.- Şarabı kendiniz imal edeceksiniz
2.- Mahzeniniz olacak
3.- Bu işin ticaretini yapmayacaksınız. Sadece dostlarınızı davet edeceksiniz. (Beni de çağırabiliriniz)
4.- Aksi taktirde Başkasının yaptığı şarabı şiirselleştiremezsiniz
5.-Ve de bu iktidarla papaz olup kırmızı noktalı bir caddeye sürülürsünüz.
Size başarılar diiyorum.
Selamlar

Gönderen:Lutfullah Atasoy

06-03-2006 12:47   [ Yok say ]   [ # 5 ]  
Üstat
RankRankRankRank
Katıldı  2008-10-12

ben fermantasyon bölümünde okuyan bir öğrenciyim şarap evi açmak istiyorum yardım larınızı bekliyorum

Gönderen:engin

09-03-2008 08:19   [ Yok say ]   [ # 6 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  1
Katıldı  2008-03-09

engin şarap evi açmakla ben de bir süredir ilgileniyorum..barmenlik ve işletmecilik deneyimlerim oldu ve dar bir şarap bilgim var..fakat bir işletme açmak için senin gibi biriyle çok kısa sürede gerekli donanımı sağlayabileceğim görüşündeyim..e-postam (JavaScript must be enabled to view this email address) en kısa zamanda ulaşırsan sevinirim..detayları da yüz yüze bir an önce konuşuruz umarım

23-03-2008 16:23   [ Yok say ]   [ # 7 ]  
Yeni üye
Rank
Toplam Mesaj:  4
Katıldı  2008-03-21

ben tekirdağ şarköyde namık kemal unıverstesınde şarap uretım teknolojısı ve bagcılık bolumunde okuyorum ve bu konuda yardımcı olabılecegım bısı olursa seve seve olurum kolay gelsın

24-01-2010 19:39   [ Yok say ]   [ # 8 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-01-24

merhaba arkadaşlar,bende babamın yaptığı ve kendi yaptığım şaraplarla bir şarap evi açmak istiyorum.Evimin denize bakan teras katını bunun için uygun görüyorum.Eğer şarap eviyle ilgili bilginiz var ise benimle paylaşırsanız çok sevinirim .

04-02-2010 00:20   [ Yok say ]   [ # 9 ]  
Yeni üye
Rank
Katıldı  2010-02-04

Şarap evi açmak Müslüman mahallesinde salyangoz satma işiyle aynı karakterdedir. Öncelikle şunu söylemek isterim, şarabı sevmiyorsanız, seveceginizi dusunuyorsanız ya da şarap içen bi cevreniz yoksa bu işe kalkışmayın .
Şimdi gelelim prosedure , burda tek sıkıntı Türkiyede Şarap alkollu içkiler kategorisinde oldugu için alkol ruhsatı almanız gerekiyor işyerinize. Ama Rusyada yaşamış biri olarak Rusya örneginide burda vereyim, Rusya da şarap ve bira agır içkiler sınıfına sokulmadıgı için Rusya da cafelerde pastanelerde falanda bunların servisi rahatlıkla yapılıyor . İnsanlarda bunu rahatlatlıkla sosyal hayatta sıkıntı olmadan(alkolik muamelesi gormeden) sipariş edebiliyorlar.
Gelelim şaraba, kendiniz illa üretmek zorunda değilsiniz. Piyasadan da şarap alıp satabilirsiniz. Burda ki incelik mekanınızın şarap ortamına uygun bi dekor . Ve bol çeşit. Tabi burda bol secenek bulundururken de onu içmiş olmanız tavsiye edebilir bilgide olmanız gerekmektedir.
Şarapevi menusunde ise olmazsa olmazlar, burda da illa bol peynir çeşitleri olmalı, bonfileler,makarnalar salatalar vs… Ve bunlarla uyumlu bol ekmek çeşitleri ...
Mekanınızda mahzen olması artı bişeydir. Gerisi şarap kulturunu seven insanları beklemeye kalmış.
Başkaca soru olursa da cevaplamaya hazırım ...