Benim anlamadığım husus şudur arkadaşlar.Evde şarap nasıl yapılır ticari değil sadece içmek için,cevaplara bakıyorum:süzülen şıranın içine kireçten tutun,fermentasyon için arpaya kadar organik inorganik ne kadar malzeme varsa katılıyor.İçme kültürünün olmadığı, “şarap haramdır ama rakı içilebilir” diyebilecek kadar müslüman olan ve bununla övünen bir toplumda ne kadar çok tarif var,ne kadar bilgi birikimi hayret ettim doğrusu.Yani bu millet bir de içmesini bilse derya deniz kurumaz burası,patent bürosuna neden başvuru yapmıyorsunuz ki.Nede olsa yaşadığımız düzenin dini imanı paradır.
Ve şunu söylemek istiyorum;bildiğimizi sandığımız yalan-yalnış bilgilerle insanları yönlendirmeyelim,yalnışa teşvik etmeyelim.Bende sadece kaşmir ve boğazkere çeşitleri var.Fazla malzeme kullanmadan,kimyasal madde kullanmadan sadece bu hammadde den şarap yapmak istiyorum,aromada istemiyorum.Bu şartlar altında nasıl şarap yapabilirim.Bu konuda bana bilgi veren yada yönlendiren dostlarıma şimdiden saygılarımı sunuyorum.
Gönderen: hayyam62